Podziel się wrażeniami!
Zastanwiam się nad zakupem odtwarzacza bdp-s6500.
Chciałbym się dowiedzieć co znaczy to zdanie (z instrukcji):
"Sygnał HD Audio (Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD High Resolution Audio i DTS-HD
Master Audio) nie jest odtwarzany przez strumień bitów."
Czy materiały wideo odtwarzane przez USB będą mogły odtwarzać dzwięk np. TrueHD?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam,
Co do specyfkacji technicznej zauważ, że ten model nie posiada wyjscia analogowego. W tym przypadku przetwornik C/A w tym odtwarzaczu nie jest potrzebn, gdyż odtwarzacz odpowiada tylko za odczyt i transfer cyfrowych danych poprzez HDMI/Digital Output. Za konwersję odpowiada wzmacniacz/amplituner i to jego przetwornik ma tutaj znaczenie.
Pozdrawiam
witam. miesiąc temu zakupiłem ten sprzęt jako alternatywę dla cd do wykorzystania szczególnie odsłuchu audio cd i plików flac wysokiej jakości . Zauważyłem że na żadnej stronie nie ma informacji dotyczących audio takich jak Audio D/A Converter ,stosunek sygnał szum , Dynamic Range , THD czy pasmo przenoszenia ! Myślę jednak że po takie dane powinny byc udostępnione gdyż sprzęt bardzo dobrze sprawuje się przy odsłuch sacd i może stanowić kąsek dla mniej zamożnych wielbicieli audio wysokiej jakości . Wie że i tak ostatecznym kryterium przy zakupie audio jest odsłuch myslę jednak że może skusić też ciekawy zestaw parametrów . Można gdzieś uzyskać takie informacje a jeśłi tak to gdzie . Pozdrawiam .Mariusz
Witam,
W sprawie parametrów najlepiej skontaktuj się z supportem Sony:
https://www.sony.pl/support/pl/contact
Tak przy okazji dodam, że na CES 2016 pojawił się BDP-S6700 oraz UHP-H1. w szczególności ten drugi może być interesującym sprzętem.
Pozdrawiam
wszystko fajnie ale bdp 6500 kupiłem miesiąc temu i nie mam powodów do wymiany bo jak pisałem gra naprawdę bardzo dobrze . Faktycznie uhp zapowiad się znakomicie . A w kwesti parametrów o które pytałem nie otrzymałem odpowiedzi pod linkiem który mi przysłałeś .tak to juz jest . pozdrawiam
Witam,
Co do specyfkacji technicznej zauważ, że ten model nie posiada wyjscia analogowego. W tym przypadku przetwornik C/A w tym odtwarzaczu nie jest potrzebn, gdyż odtwarzacz odpowiada tylko za odczyt i transfer cyfrowych danych poprzez HDMI/Digital Output. Za konwersję odpowiada wzmacniacz/amplituner i to jego przetwornik ma tutaj znaczenie.
Pozdrawiam
Czołem.
Przy okazji się podczepię, próbowałeś może odtwarzać wielokanałowe płyty SA-CD ? Kupiłęm właśnie BD-6700 i na ampli mam tylko 2.0.
w menu trzeba przestawć na mult.... coś tam