Podziel się wrażeniami!
SONY A700
photomusic napisał(a):
A zdjęcia dzieci będą? Czekam na zaprezentowanie teorii w praktyce...
Proszę o rady i ocenę.
Nie wiem czy mogę się wtrącić ale jedno zdanko i już spadam (i nie chcę wywoływać kolejnej wojny czy obróbka jest potrzebna czy nie, ja odnoszę się do tych 6 zdjęć).
Widać, że znasz się na komputerze, umiesz posługiwać się programami graficznymi. Moim zdaniem zdjęcia Twoje mają za dużo komputera (lub jest za nachalnie użyty). Zaczynają przypominać grafikę a to mi się nie podoba w zdjęciach. Ciekawe, jak widzowie ocenili by Twoje zdjęcia gdyby oglądali je bez tej obróbki?
Edit: W tak zwanym międzyczasie pojawiło się kolejne zdjęcie, które według mnie jest najlepszym z wstawionych przez Ciebie. Troszkę drażni przepalenie na bluzie modelki (chyba zbyt duża powierzchnia jasnego za bardzo odwraca uwagę od modelki) ale poza tym zdjęcie mi się podoba.
piotruso napisał(a):
. Moim zdaniem zdjęcia Twoje mają za dużo komputera (lub jest za nachalnie użyty). Zaczynają przypominać grafikę ...
Samo zdjęcie, jak już napisał piotruso, fajne. No ale sama obróbka mi też nie pasuje, zdjęcie jest mydlane, mało ostre, zatraciły się jakie kolwiek szczegół twarzy, ot porcelanowa lalka.
photomusic napisał(a):
Lecz należy pamiętać o tym że zdjęcia należy robić pod odbiorcę,a nie dla siebie.
Bardziej naturalne.
photomusic napisał(a):
Lecz należy pamiętać o tym że zdjęcia należy robić pod odbiorcę,a nie dla siebie.
ja się tylko odniosę do zdjęcia nr 7: LINK
jest plastik, jest fantastik
ja nie śmiałbym tak wybitnemu teoretykowi cokolwiek sugerować, a tym bardziej dawać rady. Niegodzien tego miana jestemphotomusic napisał(a):
Proszę o rady i ocenę.
Oj kris.Jesteś obrażony o tego Lightroma3 i RCC ?
Powinieneś się cieszyć z tego, iż masz za darmo możliwość pracy z Lr na kablu.
Ja również wielu rzeczy nie wiem,nie rozumiem i nie potrafię,a mimo to nie wstydzę się po prostu zapytać.
Pozdrawiam
Ja tylko tak "na szybkiego" o 6.jpg. Kadr fajny, moment też, kolory - kto co lubi. Mogłeś popróbować z trochę dłuższymi czasami i wtedy, być może, przednie koło trochę by się rozmazało. Odnoszę również niejasne wrażenie, że kibice są "rozmyci" komputerowo, śjakiś blur...
pzdr