Podziel się wrażeniami!
Witam,
czy ktos z Was moze mi pomoc? Podczas robienia zdjec mialam chwile przerwy. Aparat sie wylaczyl. Wlaczylam go - obiektyw zaczal sie wysuwac i chowac, po czym pokazal sie napis "wylacz i wlacz zasilanie".
Jak sie dowiedzialam gwarancje mialam tylko na rok - skonczyla sie miesiac temu. Czym moze byc spowodowana taka usterka i jaki moze byc jej koszt usuniecia w serwisie na naprawie odplatnej? Bardziej oplaca mi sie kupic nowy aparat czy naprawiac ten?
Pozdrawiam
Joanka
Takie problemy występują kiedy aparat nie potrafi wysunąć do końca obiektywu (zablokowanie w jakiś sposób obiektywu). W celu naprawy prosze się skontaktować z najbliższym centrum serwisowym.
znam ten ból właśnie w tej serii aparatów DSC-W35 jest problem z obiektywem;)
joanka napisał(a):
Witam,
czy ktos z Was moze mi pomoc? Podczas robienia zdjec mialam chwile przerwy. Aparat sie wylaczyl. Wlaczylam go - obiektyw zaczal sie wysuwac i chowac, po czym pokazal sie napis "wylacz i wlacz zasilanie".
Jak sie dowiedzialam gwarancje mialam tylko na rok - skonczyla sie miesiac temu. Czym moze byc spowodowana taka usterka i jaki moze byc jej koszt usuniecia w serwisie na naprawie odplatnej? Bardziej oplaca mi sie kupic nowy aparat czy naprawiac ten?
Pozdrawiam
Joanka
Taka naprawa kosztuje w Warszawie od 170 do 240 zł (autoryzowane centrum serwisowe SONY W-wa, Żytnia 15 - 185 zł )
Ja się zastanawiam nad zakupem aparatu, bo cena dla mnie kosmiczna!
pozdr