Podziel się wrażeniami!
Witam.
Od kilku dni jestem posiadaczem lustrzanki A-37K .Super aparacik ale mam jeden problem i pytanie.Czy można nagrywać filmy w ciemnym pomieszczeniu?Dotychczasowe próby nie dawały rezultatów.Nie włączała się lampa.Proszę o odpowiedź.Z góry dzięki.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witaj,
Tak, da się kręcić w ciemnym pomieszczeniui, ale efekty jakie są sam widzisz.
Lampa się nie włączy, ponieważ wbudowana lampa służy do oświetlania zdjęć, a nie filmów (lampa jest błyskowa, a do filmów potrzeba dużej mocy lampy stałego światła).
Fotografia to światło. Bez światła nie ma zdjęć. Tak samo jest z video. Z tą różnicą, że światło musi być cały czas. Więc masz do wyboru:
- zwiększyć iso
- zwiększyć moc światła w pomieszczeniu (lampy)
- zmienić obiektyw na jaśniejszy np. 35mm lub 50mm 1.8 - wtedy przy manualnym ostrzeniu będzie zdecydowanie jaśniej.
Witaj,
Tak, da się kręcić w ciemnym pomieszczeniui, ale efekty jakie są sam widzisz.
Lampa się nie włączy, ponieważ wbudowana lampa służy do oświetlania zdjęć, a nie filmów (lampa jest błyskowa, a do filmów potrzeba dużej mocy lampy stałego światła).
Fotografia to światło. Bez światła nie ma zdjęć. Tak samo jest z video. Z tą różnicą, że światło musi być cały czas. Więc masz do wyboru:
- zwiększyć iso
- zwiększyć moc światła w pomieszczeniu (lampy)
- zmienić obiektyw na jaśniejszy np. 35mm lub 50mm 1.8 - wtedy przy manualnym ostrzeniu będzie zdecydowanie jaśniej.
Dzięki serdeczne.Teraz prawie wszysko wiem.Czyli ewentualnie dokupić lampę do video.