Podziel się wrażeniami!
Witam,
Nie mogę znaleźć w instrukcji. Czy A57 ma informacje o niedoświetleniu lub prześwietleniu zdjęcia?
Zakładam:
- blokuję ISO na 200.
- ustawiam priorytet migawki
I przy tych parametrach zdjęcia będzie np. niedoświetlone.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witaj,
SLT-A57 jak, chyba każdy bardziej zaawansowany aparat cyfrowy, wyświetla te informacje na drabince ekspozycji. (zaznaczone kolorem).
Możesz również włączyć histogram na żywo i na podstawie jego obserwacji odczytać jaki będzie rozkład świateł i cieni.
Widok poszczególnych funkcji na ekranie zmieniasz przyciskiem DISP.
Ustalanie czy dany widok będzie aktywny: MENU aparatu, zakładka z TRYBIKIEM, podmenu nr 2:
Wybór dostępnych trybów wyświetlania w przypadku ekranu LCD wybieranych naciśnięciem DISP na przycisku sterującym.
(Wyświetl. graf./Wyśw. wszystk. inf./Brak informacji/Poziom/Histogram/Wizjer)
Pozdrawiam,
Witaj,
SLT-A57 jak, chyba każdy bardziej zaawansowany aparat cyfrowy, wyświetla te informacje na drabince ekspozycji. (zaznaczone kolorem).
Możesz również włączyć histogram na żywo i na podstawie jego obserwacji odczytać jaki będzie rozkład świateł i cieni.
Widok poszczególnych funkcji na ekranie zmieniasz przyciskiem DISP.
Ustalanie czy dany widok będzie aktywny: MENU aparatu, zakładka z TRYBIKIEM, podmenu nr 2:
Wybór dostępnych trybów wyświetlania w przypadku ekranu LCD wybieranych naciśnięciem DISP na przycisku sterującym.
(Wyświetl. graf./Wyśw. wszystk. inf./Brak informacji/Poziom/Histogram/Wizjer)
Pozdrawiam,
Histogram na żywo i to w wizjerze (lub na LCD) to jedna z najwiekszych zalet SLT! Uwielbiam to, bo tylko histogram prawdę Ci powie
Dziękuje,
Z histogramu sam korzystam. Rewelacja.
Może nie miałem przypadku niedoświatlenia zdjecia, więc muszę poćwiczyć.
Aparat ćwiczę od kilku dni stąd pytania, na które nie mogłem znaleść odpowiedzi w instrukcji.
Po 3msc. powiem, że coś o nim wiem.